932217766 info@luccini.cat
UE veu mala fe en la banca espanyola

Opinió Advocat General UE sobre la banca

UE veu mala fe en la banca espanyola.

LAdvocat General de la Unió Europea (AG) ha denunciat a la banca per actuar amb mala fe a lhora de reemborsar els seus clients.

LAdvocat General UE es preocupa per la manera com la banca sestà comportant amb els seus clients perquè, segons ha assenyalat, la banca sestà aprofitant de la seva posició dominant per imposar clàusules abusives als seus clients sense informarlos sobre els seus drets i sense donarlos opció a resoldre els conflictes de manera satisfactòria.

La sentència de lAdvocat General UE es basa en els casos de diversos clients de banca de la Unió Europea que han dassumir costes en els processos judicials relacionats amb els cobraments bancaris abusius.

En aquestes ocasions, els clients no tenen coneixement de les clàusules abusives que samaguen a les seves hipoteques, préstecs o altres productes financers.

En conseqüència, la banca espera que els seus clients reclamin aquestes clàusules abusives i, un cop els clients les han demanat, la banca s’aplana en les seves pretensions i sallibera de les costes.

Per a lAdvocat General UE, aquesta pràctica de la banca és una violació de la llei de la Unió Europea i per això els recomana a la banca que actuï de forma responsable i informi als seus clients sobre els seus drets.

LAdvocat General UE ha recomanat a la banca que informi als seus clients sobre els seus drets, que els ofereixi una forma justa de resoldre les seves reclamacions i que els permeti accedir a un tribunal en cas de conflicte.

A més, lAdvocat General recomana a la banca que els seus clients no hagin de pagar costes en cas de conflictes i que no sesperi a que els reclamants reclamin les seves clàusules abusives abans de resoldre els seus problemes.

En resum, els clients de banca de la Unió Europea estan sent víctimes de les pràctiques abusives de la banca, ja que la banca saprofita de la seva posició dominant per imposar clàusules abusives als seus clients sense informarlos sobre els seus drets.

Conclusions

Per això, lAdvocat General UE demana a la banca que actuï de forma responsable i informi als seus clients sobre els seus drets i que els permeti accedir a un tribunal en cas de conflicte sense haver de pagar les costes.

Resumint, recomana que la banca ofereixi una forma justa de resoldre les reclamacions dels seus clients i no sesperi a que els reclamants reclamin les seves clàusules abusives abans de resoldre els seus problemes.

Telèfon

Telèfon 93 221 77 66

Mòbil 666 762 331

Correu electrònic

info@luccini.cat

Adreça

C/. Marina, 22 1er 3ª

08005 Barcelona

Contacti'ns sobre el seu cas

UA-74232034-1