932217766 info@luccini.cat
Fecundació post mortem

La reproducció post mortem a Espanya és un tema que ha estat objecte de debat des de fa algunes dècades.

Aquesta pràctica és la reproducció dun ésser estimat després de la seva mort, mitjançant la seva cèl·lula oòvica o esperma congelats.

Malgrat el gran nombre dopinions sobre aquesta qüestió, la legislació espanyola és clara en relació a la reproducció post mortem.

El Codi Civil estableix que la reproducció post mortem es pot practicar si shan pres les precaucions per garantir que els drets dels donants i els dels infants resultants estan protegits.

En aquest sentit, es pot dir que la legislació espanyola no prohibe la reproducció post mortem, però tampoc la permet de manera incondicional.

De fet, la jurisprudència espanyola sobre aquest tema es va pronunciar per primera vegada en el judici duna parella divorciada, en la qual la dona sol·licitava lembaràs post mortem del seu marit.

El Tribunal Suprem va concloure que el desig de lesposa de reproduirse post mortem era legítim, però va exigir que sadoptessin les precaucions necessàries per assegurar que els drets dels infants resultants estiguessin garantits.

La jurisprudència espanyola també sha pronunciat en relació a la selecció de gènere a lhora de la reproducció post mortem.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va dictar sentència en relació a un cas de selecció de gènere en el qual una parella va sol·licitar la reproducció post mortem del marit després de la seva mort.

El tribunal va declarar que la selecció de gènere era contrària als drets humans i als drets dels infants, i va exigir a la parella que sadoptessin les precaucions necessàries per garantir que els drets dels infants resultants estiguessin garantits.

Segons un estudi realitzat pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat al 2017, el 68% dels ciutadans espanyols no està a favor de la reproducció post mortem, mentre que un 29% està a favor daquesta pràctica.

Els resultats daquest estudi mostren que, malgrat els arguments a favor de la reproducció post mortem, encara hi ha una gran part de la població que es mostra reticent a acceptarla.

Lopinió dels afectats també es va prendre en compte en lestudi. Els resultats van mostrar que els afectats per la mort dun ésser estimat eren més propensos a acceptar la reproducció post mortem (un 36% a favor).

No obstant això, el 64% dels afectats encara era en contra daquesta pràctica.

En conclusió, es pot dir que la legislació espanyola no prohibeix la reproducció post mortem, però exigeix que sadopten les precaucions necessàries per garantir que els drets dels donants i els dels infants resultants estiguin protegits.

La jurisprudència espanyola també sha pronunciat en relació a la selecció de gènere i a la protecció dels drets dels infants resultants.

Les estadístiques mostren que encara hi ha una gran part de la població espanyola que no està a favor de la reproducció post mortem, encara que els afectats per la mort dun ésser estimat es mostren més propensos a acceptarla.

Telèfon

Telèfon 93 221 77 66

Mòbil 666 762 331

Correu electrònic

info@luccini.cat

Adreça

C/. Marina, 22 1er 3ª

08005 Barcelona

Envia'ns un missatge

UA-74232034-1