932217766 info@luccini.cat
Consells conducció hivern

Allianz Global Assistance ofereix alguns consells conducció hivern

Consells conducció hivern

La companyia Allianz Global Assistance , hereva de la que va ser la companyia Mondial Assistance, demana als seus clients i al públic en general que preparin els seus vehicles per l’hivern per fer front amb prudència a les condicions de fred, boire, gel i nevades que són habituals en aquestes dates.

Entre d’altres consells conducció hivern recomana fer una revisió exhaustiva dels pneumàtics i que aquests es trobin en perfecte estat o bé utilizar pneumàtics de contacte que tenen una major adherencia en condicions extremes. Suggereix dur en el vehicle en aquestes dates una llanterna, un rascader de gel, una pala i una manta amb la que protegir-se. És aconsellable també fer una revisió general abans de començar qualsevol viatge i consultar en els mitjans els avisos metereològics que podrien afectar a la ruta que s’ha d’emprendre.

Cal recordar que a partir d’aquest hivern 2015-2016 a Andorra és obligatòria la utilització de pneumàtics d’hivern a totes les carreteres i només per a residents andorrans. Aquesta condició no era obligatòria en aquest país dels Pirineus però sí que ho és, i des de fa molts anys, a molts països del nord d’Europa, on les condicions atmosfèriques així hi aconsellen. Al nostre país no és obligatori, ja que el nostre clima no ho fa necessari, però sí que és aconsellable en les zones properes a les muntanyes on l’alternança entre gel i neu a la carretera fan que la seva utilització sigui necessària.

Els pneumàtics d’hivern o de contacte fan que el vehicle tingui una adherència superior a les rodes normals. Això no vol dir que portar-los faci que la conducció en situacions d’adherència límit sigui igual que en sec. S’ha de prendre les mesures adequades en tot moment. El risc sempre és a la carretera.

Via Asseguranza

 

UA-74232034-1