932217766 info@luccini.cat
Assegurances cotxes elèctrics

Les Assegurances Cotxes Elèctrics

Aquests mesos de l’any dos mil catorze fins el noviembre s’han arribat a matricular al nostre país un total de 921 cotxes elèctrics.

Veient les dades sobre el total de vehicles matriculats les xifres han estat molt minses i les expectatives pel futur no són massa optimistes encara. El motiu principal és que és molt difícil amortitzar les despeses que implica la seva adquisició, ja que són molt superiors al possible estalvi que podrien donar en tota la seva vida.

Tenint en compte el preu de compra dels vehicles elèctrics és molt superior als de combustió, acceptant també els ajuts que el govern dóna com els plans MOVELE, PIVE, etc, tot i que el cost del kilowat per KM és més baix que el dels vehicles de combustió, segueixen sense sortir els números.

A tot això cal afegir el cost de l’assegurances de cotxes elèctrics. En diverses comparatives s’ha estudiat que fer les assegurances de cotxes elèctrics a tot risc sense franquicia podría arribar a ser fins un 26% més costós que el mateix model de benzina o dièsel.

Sembla doncs que a la energía verda encara li queda un llarg recorregut i s’està limitant a compres de vehicles corporatius i de flotes de repartiment per llocs propers, ja que l’autonomia d’aquests vehicles encara és molt limitada: com a màxim 200 Kms. per recàrrega, tot i depenent de la forma de conducció.

La crisi ha frenat les inversions de l’estat español en energies netes i les subvencions no són del tots suficients com per fer que l’aposta per la compra d’aquests vehicles, malgrat els seus beneficis per l’entorn, hagi arrencat encara. Una alternativa fiable podría ser l’aposta que fan tots els constructor de l’automoció per vehicles hibrids, que utilitzen bateries recarregables per a trajectes curtscombninades amb motors de combustió interna per a desplaçaments més llargs. Aquests vehicles hibrids també gaudeixen d’ajuts per part del govern i per ara, són una alternativa més segura a la mobilitat que no per l’ecologia.

UA-74232034-1